Pages

10 Mart 2012 Cumartesi

Lösev : Bu gece elimi siz tutar mısınız?



Sizleri "Değerli Gönül Dostumuz" diyerek karşılıyorlar her seferinde. Amaçları çok kutsal. Minicik yüreklerin geleceğe umutla çarpmasına yardımcı olmak. O küçük bedenlerin yarınlara ulaşmasını sağlamak. Bugün ki konum, Lösemi ve Lösev.


Her şeyden önce Lösemi nedir onu anlatamaya çalışayım. Lösemi, halk arasında yaygın bilinen adıyla Kan Kanseri.Wikipedi Lösemiyi şöyle tanımlıyor : "Kan hücrelerinin, özellikle de akyuvarların normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren kanser türü."

Losevden devam ediyoruz : " Herhangi bir etkiyle, damarlarımızda oluşan kanın esas yapım yeri olan kemik iliğimizde ki ana hücrelerde oluşan şifre değişikliği ile blast adını verdiğimiz olgun olmayan kan hücrelerinde artış meydana gelmektedir. Bu hücreler hızla yayılarak kemik iliğini, lenf bezlerini, dalağı, karaciğeri, beyin ve sinir merkezini tutmaktadır." Ayrıca Lösemiye neden olan etkenler halen kesin olarak bilinmiyor. Genetik ve çevresel etkenler üzerinde duruluyor.

Löseminin belirtileri ise genel olarak şunlar : İştahsızlık, kansızlık, bacaklarda kemik ağrısı, cilt altında kızarma ve morarma şeklinde kanamalar, karın ağrısı, görme bozuklukları, ciltte kesik olduğunda kanamanın güçlükle durması, karında şişlik, saç dökülmesi, burun ve diş eti kanaması.

Tedavisini ise ancak sizler gerçekleştirebiliyorsunuz. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, özel kan hücreleri ve kemik iliği nakilleri bu hastalığın tedavisinde ön plana çıkan yöntemler. Tabii bunlar haricinde organ ve dokuları iyileştirmek için ayrıca özel ilaç tedavilerde uygulanmaktadır. Maddi yardımlarda burada devreye giriyor.

Lösemi, çaresiz bir hastalık değil aynı zamanda. Lösevin verdiği bilgilere göre hastalık %85 gibi yüksek bir oranda iyileşebiliyor. Burada tıbbi etkenlerin yanısıra moral ve motivasyon da çok önemli bir unsur tabii.

Gelelim LÖSEV'e. Bu uğurda alanının neredeyse otoritesi sayılacak bir kuruluş. Harika bir şekilde organize olmuşlar. Başarı hikayelerini okudukça insan daha bir umutlanıyor hayata karşı. Mesela www.losev.org.tr adresine girdiğinizde 176.çocuğumuzun iyileşme haberini büyük bir mutlulukla okuyorsunuz. Bu sadece bir örnek. 175 tane daha var doya doya okuyun ve sizinde çorbada tuzunuz olsun diye.

2000 yılında Lösemili Çocuklar Hastanesini yani LÖSANTE yi kurmuşlar. Burada sosyal sigortanız olsun yada olmasın çocuğunuzun tüm tedavi ve ihtiyaçları BEDAVA. BEDAVA. BEDAVA. Hastaneye 0-14 yaş arası çocuklar başvurabiliyor. Hastalarının %87 sinin yoksul ve %12sinin hiçbir sosyal sigortasının olmadığını söylüyor Lösev.


Peki nereden geliyor bu değirmenin suyu? Yemek, ilaç, yatak, pijama, ekmek, su, elektrik vb vb vb. Bir kere  "Gönüllü" olabiliyorsunuz. Linki inceleyebilirsiniz. Böylece organizasyona önemli bir destek vereceksiniz. Maddi gücünüz yoksa ideal bir yöntem.

Ve tabii önemli bir yöntemde "Bağış" yapmak. Her zaman ki gibi buradan hiç bir şekilde ne bir hesap numarası ne de banka bilgisi vermiyorum. Buradan yapmak istediğiniz bağış türünü seçebiliyorsunuz. Sayenizde Lösantede bir yavrunun daha gözleri umutla parlıyor.

Lösevin hizmetleri bu kadar da değil. Mesela Lösemili Çocuklar Okulu, Lösemili Çocuklar Köyü de var. Ama onlar bir daha ki yazıya.

Son olarak sizden 42 saniye daha rica edebilir miyim? Belki bir el de siz tutmak istersiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder