Pages

17 Şubat 2012 Cuma

Van için bir tek mesaj atabilir misiniz? Çünkü onlar çok üşüyor!



Az evvel yine deprem oldu. Çok şeyi unutmaya çalışıyorlar. Kiminin ailesi tamamen toprağın altına girdi, kimi yapayalnız kaldı, kimin şu dünyada başını sokacak bir evi vardı belki, artık yok. Hava buz gibi. Hem de doğu burası. Çoğu çadırlarda yaşamak zorunda. Eğer çadırları su almıyorsa, yırtık değilse yada yanmamışsa.


Türkiye büyük bir seferberlik örneği gösterdi o büyük deprem zamanı. Van'a giden o kargo konvoylarını hatırladıkça, gözlerim dolu dolu olur hep. Kilometrelerce uzunlukta kamyonlar, tırlar. Üç beş kendini bilmezin ne oyununa geldi bu ülke, ne cahil aklına, ne provakasyonuna. Sonuna kadar yardım elini uzatmadan hiç çekinmedi. O klişe cümleyle "hep destek, tam  destek" verdi.

Ama Van da az evvel yine deprem oldu. Belki şiddeti çok da büyük değildi. Ama o insanların ruhlarında yine aynı şiddette bir deprem daha oldu.

Şimdi empati yapmanızı istiyorum sizden. Birkaç saniyeliğine gözlerinizi kapatın, -15 derecede su alan, yırtık bir çadırın içinde bir battaniyeyle ısınmaya çalıştığınız hayal edin. Rahat bırakın kendinizi, sadece hayal edin, gevşeyin, gevşeyin.

O ürpertiyi hissettiğinizde başarılı oldunuz demektir. Açın gözlerinizi. Maddi durumunuz varsa şayet alın elinize telefonunuzu ki hangi operatörden olduğunuzun hiç önemi yok, VAN yazın 5283 e gönderin. Hattınızdan 5 lira eksilecek, ama 100 çocuğa yurt ve burs, 100 öğretmene ev yaptırmış olacaksınız. Hem de 5 liraya. Bir paket sigaradan daha ucuz bir paraya. Bir damacana su parasına. Yarım saat playstation ücretine. İki tane çay parasına. 5 liraya sadece.

Olur ya, o kadar da imkanım yok diyebilirsiniz. Çevrenizde imkanı olabilecek herkese bu kampanyayı anlatın, yayın. Facebook hesabınızda duyurun, twit atın, mail geçen. Cafe de bahsedin arkadaşlarınıza. O da olur.

Unutmayın, dışarısı -15 derece orada. Ve hala deprem oluyor. Yarın için sizin garantiniz var mı?





Kampanya ile ilgili önemli notlar:  Bu kampanya Turkcell tarafından "Türkiye Kumbarası" başlığı altında yapılmaktadır. Kampanyaya kısa mesaj haricinde havale ve online bağış ile de katılabilirsiniz. Ama ne yazık ki bu tarz kampanyalardan yararlanmak isteyen insan dışı icatların varlığından ötürü havale ve online bağış kısmını burada yazmıyorum. Havale yapmak isteyenlerin www.turkiyekumbarasi.com adresinde belirtilen yönlendirmeler haricinde başka hiçbir bilgiye itibar etmemelerini önemle rica ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder